Det er noe veldig spesielt når det kommer til prøving av brudekjoler. Det er vel kanskje høydepunktet til alle vordende bruder etter et frieri. Mange har kanskje sett for seg hvilken type kjole de ønsker og hentet inspirasjon overalt på nettet.
Under har vi samlet det viktigste å huske på, både før og under en prøvetime i brudesalong.

 

Booke prøvetime
Først må det bookes en prøvetime. Det er vanlig å gjøre dette 8-12 måneder før bryllupet. Dersom en kjole må bestilles, kan det faktisk ta opptil 6 måneder. Det som kan være lurt på forhånd er å ha undersøkt litt om de ulike brudekjoleforhandlerne og hvilke designere de fører. Har du sett for deg en spesiell kjole? Finn ut om de kan klare å få tak i denne, eller om de har lignende kjoler fra en annen designer.

Hvem skal være med?
Du har kanskje sett for deg å ha med deg hele jentegjengen på prøvetimen. Og det kan selvfølgelig være veldig hyggelig. Men tenk gjennom hvem du stoler på, som er ærlig og som kjenner deg og din stil. Det er ikke alltid så lurt å ha med for mange med mye forskjellige meninger. Da kan det fort dreie seg om hva de liker og ikke liker, og du kan bli veldig usikker. Det å skulle velge kjolen man skal gifte seg i, er stort og gjør en faktisk veldig sårbar.

 

IMG_2201

Dere har vel alle sett «say yes to the dress» på TLC?

 

Sminke/hår
Smink deg fint, men med måte. Du skal føle deg fin, men for mye sminke kan ødelegge helheten og ikke minst kan det bli flekker på kjolene.
Om du allerede har bestemt deg for hvordan du ønsker å ha håret på selve dagen, kan det være en idè å gjøre noe av det samme under prøvetimen. Men min personlige anbefaling er å sette håret vekk når du skal prøve kjoler. Spesielt om du har langt hår. Håret blir fort i veien om du vil ha bilder av deg med kjolen på.

Undertøy og sko
Unngå den behagelige bestemortrusa denne dagen. Det blir mye av og påkledning, og konsulentene i brudesalongen står i prøverommet sammen med deg og grafser godt oppunder skjørtene for å få alt til å sitte på plass. Det kan derfor være greit å føle seg litt komfortabel.
Har du allerede funnet brudesko, ta de med! Da ser du fort om kjolen trenger å legges opp eller ikke. Har du ikke kjøpt sko, får du låne i salongen.

Kjoleønsker
Ta gjerne med deg bilder av ulike kjoler til prøvetimen, slik at konsulentene har noe å gå etter. Men vær åpen for å prøve andre stiler enn du hadde tenkt. Veldig ofte finner man noe helt annet enn det man har sett for seg på forhånd.

 

FullSizeRender (1)

 

Budsjett
Du har mest sannsynlig sett for deg en prisklasse, og den er nyttig for brudekonsulentene å vite om. Da vet de hva de skal finne frem. Har du et stramt budsjett, er det kjedelig om du forelsker deg i en kjole som er altfor dyr. Men de i salongen spør ofte om dette når du møter opp til timen din.
Husk også at du vil trenge slør, eventuelt underskjørt, sko og annet tilbehør som det også må være rom for i budsjettet.

Slapp av og kos deg
Sist men ikke minst må du huske på å nyte timen og all oppmerksomheten som er rettet mot deg. Det er din dag, og den skal være minnerik og hyggelig. Det er også viktig å ikke føle presset med at du er nødt til å finne den rette kjolen denne dagen. Du kan alltid komme tilbake igjen etter du har tenkt deg om, eller besøke en annen forretning.

 

Vi blir forresten veldig glad for kommentarer under innlegget, enten i form av spørsmål eller andre tilbakemeldinger :)

2 replies
  • Sarah
   Sarah says:

   Hei Silje!
   Vi anbefaler at du sjekker litt rundt i forhold til hva slags designer du eventuelt tenker deg, og litt hvilken prisklasse du føler du vil holde deg til :) Det bugner av brudesalonger, men aller flest er det vel i Oslo, om du bor på Østlandet :) Camilla skaffet kjolen sin i Oslo, og Sarah skaffet sin i Sandefjord. Hvis du ønsker, så skriver vi gjerne litt om å finne brudesalong?
   Ha en strålende dag!

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *