Et bryllup kan være svært kostbart. Mange utsetter bryllupsplanene når de ser at økonomien ikke strekker til. Noen sparer i flere år, mens andre tar opp lån for å få råd til drømmebryllupet.

Men starter man planleggingen tidlig nok, trenger ikke den store begivenheten å koste skjorta. Det er fullt mulig å planlegge et minneverdig bryllup ved å tenke nøye gjennom ting og kutte der man kan. Prioritering er ett stikkord. Noen er mest opptatt av det estetiske, som mat, drikke og live musikk. Mens andre syns det er viktig å ha den perfekte kjolen, blomstene eller en anerkjent fotograf.

Vi har satt opp noen tips der det er muligheter for å spare inn.

faviconGift dere i kirken dere sokner til.

Da er det nemlig helt gratis.  Det kan fort koste 3000 til 5000 kr å gifte seg i en annen kirke.

faviconValg av selskapslokale.

Her finnes det muligheter for å spare mye.  Det er først og fremst viktig å bruke nettverket rundt dere. Har dere en venn eller slektning med en stor og flott hage? Hva med å leie et stort og fint partytelt, og arranger en real hagefest. Kanskje kjenner du noen som bor på en gård? Låvebryllup er veldig populært om dagen. Dersom dere ønsker å ha festen på et hotell, eller å leie en restaurant, kan det være lurt å booke utenfor sesongen.  Det er ofte mye dyrere i mai tom. august.

image

faviconLage maten selv.

Catering kan være veldig dyrt om man skal invitere mange gjester. Spør pent om hjelp fra familie og venner om de ønsker å bidra med både mat og kaker.

faviconKjøp brudekjole på salg.

Brudekjolen er en kjempe viktig del av selve bryllupet. Bruden skal føle seg så fin som hun aldri har gjort før. Men det trenger absolutt ikke sprenge budsjettet for det om. Her er det viktig å holde utkikk. Brudekjolesalonger har ofte salg på tidligere kolleksjoner rett etter sesongen. Her kan du gjøre et kupp!

faviconDekorer bordblomstene selv.

I stedet for å bruke tusenvis av kroner på å bestille blomsteroppsatser til bordene, kan man fint kjøpe stilkblomster i ønskede farger selv, og dekorere i ulike vaser på bordene. Ofte er det like fint om det ser litt tilfeldig ut.

image

faviconLag invitasjonene selv.

Hvor nydelig er det ikke om gjestene får håndlagde invitasjoner til bryllupet? Mer personlig enn det blir det ikke. Men dette kan jo ta litt tid. Og er man ikke i det kreative hjørnet, kan dere enten be om hjelp, eller lage de selv digitalt. Dette gjelder også menyer og kirkeprogram.

image

faviconFå en i familien til å ta bilder/filme.

Å leie en fotograf er kanskje en av de dyreste postene i et bryllupsbudsjett. Det er jo klart at det er fint å ha en profesjonell til å ta de tradisjonelle brudebildene. Men de trenger ikke nødvendigvis å følge dere hele dagen. Få en i familien til å knipse under middag og fest, så kan dere ha fotograf til de offisielle bildene av dere.

image

faviconSpilleliste i stedet for live musikk.

Lag en spilleliste med all slags musikk som kan spilles både under mingling før middag, og på festen etter middag. Her er det viktig med litt variasjon slik at noe passer godt til kompisgjengen så vel som til bestemor på 80.

Oppsummert vil vi si det lurt å ha god tid. Vent til ting dukker opp på salg, besøk bruktbutikker, loppemarkeder og finn billige vaser og bordpynt. Nettsider som Ebay og Etsy har mye fint som ikke koster så mye. Men bestill i god tid, da det enkelte ganger kan være leveringstid på flere uker.

Og sist men ikke minst. Ikke vær redd for å be om hjelp.

Lykke til :)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *