,

Bryllupsangst

Forlovelse: Hva skjer etter du har sagt JA?

I en tid hvor vi stadig ønsker å være perfekt, være flinkere, penere, tynnere, rikere, og smartere er det lett å tvile på seg selv. I forkant av den store bryllupsdagen er det nok mange som føler litt på om bryllupet er fint nok, bra nok, og ikke minst om man som brud er pen nok og har fin nok kjole. Det er ikke sikkert alle følte det slik, eller kommer til å føle det slik. Men jeg husker godt at jeg følte det sånn.

Det startet da vi skulle finne kjolen min. Jeg ar redd for å ikke finne noe som ville passe. Redd for å ikke finne kjolen i mitt liv, og redd for å ikke få denne overveldende følelsen av lykke og begynne å gråte av kjolen. Jeg var redd for å skuffe dama som hjalp til, redd for å ikke reagere slik «alle» brudene før meg hadde reagert. Senere ble jeg redd for å ikke ha riktig lokale og ikke ha riktig bordpynt og styling. Jeg fikk prestasjonsangst for noe som overhodet ikke bør tilfredstille andre, men være en dag som mannen min og jeg syns var perfekt for oss.

 

Jeg husker jeg hadde gjentatte ganger hvor jeg tvilte på om jeg som brud var fin nok. Om kjolen min, som jeg elsket, var fin nok og jeg følte flere ganger at jeg så tykk ut i den. I ettertid ser jeg hvor trist det var å føle det sånn. Heldigvis hadde jeg det ikke sånn hele tiden, men tankene kom. Vi møter «det perfekte» uansett hvor vi snur oss i dagens samfunn, og det har nok ikke vært noe lettere for brudene som kom etter meg. Vi strever stadig etter å bli bedre, penere og tynnere. Ha mindre rynker, og være en bedre versjon av oss selv. Jeg syns det er trist når man i forkant av et bryllup skal måtte føle at man trenger å endre på noe ved seg selv, bare for å være så pen man kan på en slik dag. Allikevel er det ikke så vanskelig å forstå at mange kan føle det sånn når det er så mye fokus på brudeparet denne ene dagen.

ciara_richardson_photography_utah_spring_wedding_hair_trends_2012_kat_62

Da dagen nærmet seg, og mange av de store tingene var på plass, roet bryllupsangsten min seg helt ned. Jeg startet å nyte planleggingen og det som stod igjen. Jeg fikk masse deilig hjelp av både mannen min og familie, og dagen vår ble mer enn perfekt. Dette er nok et av de mer rotete innleggene vi har publisert, allikevel er det nok noe i det som er viktig å få frem. Husk at du er mer enn god nok akkurat som du er. Husk at bryllupet dere vil ha er akkurat det bryllupet dere skal ha. Det betyr ikke noe hva andre måtte syns eller mene. Det er deres dag, og du som brud kommer til være det nydeligste mannen din har sett, uansett hva slags kjole eller hår du velger å gå for. Det er en fryd å være brud når dagen endelig kommer, og det er alltid sånn at ting du var bekymret for i forkant ser du tilbake på og undrer deg over hvorfor tok så stor plass i hodet ditt.

Vi i Novia jobber med å arrangere og utforme bryllupene til våre brudepar. Vi skriver om bryllup, tips og triks, og vi prøver hele tiden å være den bestevenninna du trenger underveis i prosessen. Derfor føles det riktig å være åpen om at mange vordende bruder kan kjenne litt på det vi kaller «bryllupsangsten». Vi vil ikke fortelle dere hvordan dere skal se ut, eller hvordan dere må være på en av de største dagene i deres liv. Vi ønsker at Novia.no skal være et fristed med masse deilig inspirasjon og svar på spørsmål dere lurer på. Her inne vil dere også finne skjønnhetstips, men aldri noe som går på at du ikke er god nok som du er. Vi heier på alle brudepar, i alle former og fasonger. Og vi ønsker at dette skal være en side dere ønsker å besøke fordi den får frem hvilepulsen og setter drømmene igang.

Vi håper, og tror, at Novia.no er et sted hvor dere kan finne mye av det dere leter etter. Vi jobber stadig med å bli bedre, og vi har masse spennende på tapetet fremover. Vi skal heie på dere, hjelpe dere, og skriver gjerne om ting dere lurer på. Legg igjen en kommentar om det er noe du savner her inne, vi er alltid glad for å høre fra dere 🙂 Og husk; det er vanlig med litt nerver, og du er mer enn god nok som du er <3

2 replies
  1. Silje says:

    Takk for et fint innlegg. Mange som føler på presset og angsten for at alt skal være perfekt. Jeg er nok også en av de som hele tiden føler at jeg ikke er «fin nok og bra nok» men vet innerst inne at det ikke handler om å være perfekt, vi må være takknemlig for den vi er og det fine livet vi lever, det sksl man ikke ta for gitt. Jeg gleder meg til min store dag, men angsten ligger der for alt som skal gjøres og hva jeg føler at andre forventer.. men det skal ikke få ødelegge den store dagen vår

    Svar
  2. Novia says:

    ja vet du, det er nok fler enn man tror som føler på dette presset. og det er som du sier, man skal ikke ta det man har for gitt <3 Man er heldig om man har god helse og mennesker man bryr seg om rundt seg 🙂 Vi gleder oss stort til å følge deg og dine på den store dagen deres, og håper vi klarer å være en positiv støtte underveis i planleggingen fremover. Du kommer til å bli en nydelig brud, og bryllupet kommer til å bli så fint 😀 <3

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *