Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan skrive et reiseinnlegg fra bryllupsreisen vår på Maldivene. Og det vil jeg selvfølgelig.

Helt siden jeg var tenåring har jeg drømt om akkurat dette reisemålet, og jeg har alltid sagt at den dagen jeg gifter meg, da skal bryllupsreisen gå til Maldivene.

Så drømmer du om å reise hit, enten det er på bryllupsreise eller en vanlig ferie, må du lese videre.

Maldivene er en øygruppe med totalt 1192 øyer lokalisert i Indiahavet. Det er med andre ord en del øyer å velge mellom. Manta reiser er eksperter på Maldivene, så vi valgte derfor å ta kontakt med dem. Ut i fra våre ønsker, skreddersydde de ulike pakker som vi kunne velge mellom. Valget falt derfor på Veligandu Island Resort og Spa.

Flyet gikk fra Oslo til Doha (Qatar), og fra Doha til Male. Deretter ble vi transportert med sjøfly fra Male til Veligandu. Dette var jo en stor opplevelse i seg selv.

Dette var det som møtte oss da vi kom ut av flyet.

Med over 250 ansatte på kun 90 gjester var det knallgod service til alle døgnets tider.

 

En forfriskende velkomst mens vi ventet på følge til bungalowen vår.

Vi bodde i en såkalt jacuzzi water villa. Disse lå på påler ut i havet, slik som bildene over viser. Jeg ble faktisk overasket over hvor store de var. I tillegg til en stor stue/soverom, var det egen garderobe og et stort bad med glassdører ut mot enda en veranda med egen jacuzzi.

Jeg har fått en del spørsmål om hvilke utflukter man kan være med på, og om det finnes andre ting å gjøre enn å ligge på solsengen. For min del dro vi til Maldivene for å slappe av, altså nyte stillhet og hele den eksotiske atmosfæren. Men ønsker du å oppleve mer kultur, kan man være med på båtturer ut til andre øyer det det bor innfødte. Her kan man se hvordan de lever.

Det er ikke de beste shopping mulighetene på øya. Det vil si at det kun finnes en liten suvernir butikk å oppdrive. Her får du kun det viktigste som solkrem, solhatt, strandklær, dykkerbriller og da en del suvernirer.

Så ønsker dere mer shopping, kan man også her være med på båttur til større øyer med bedre handlemuligheter.

Snorkling er stort på Maldivene, og de fleste som drar hit er for å utforske nettopp dette. Det vakre dyrelivet under vann. Her kan man oppleve store og små fisker i mange vakre farger, samt korallrev og til og med skilpadder om man er heldig :) Et tips fra meg er å kjøpe et undervannskamera!

Spaet var også helt fantastisk. Med egne bungalower/villaer som behandlingsrom, kunne vi nyte deilig massasje med havet som utsikt. Vi valgte blant annet en topp til tå behandling for to, spesielt tilpasset for par på bryllupsreise.

For de aktive sjelene finnes det både treningssenter, tennisbane og fotballbane. De som jobber der arrangerer fotballkamper mot gjestene, noe som er ganske morsomt.

Det finnes også utleie av vannscooter, vindsurfing og andre vannaktiviteter. Noe var inkludert i all inclusive pakken, mens noe kostet penger.

En av de mest romantiske opplevelsene jeg noen gang har vært med på, var denne såkalte «Candlelight sunset dinner on Beach». Dekket bord for to på stranden, helt ned ved vannkanten. Se solnedgangen dykke ned i havlinjen, nydelig fire retters middag, vin, egen kokk og bølgesus. Kjenner jeg drømmer meg tilbake i skrivende stund.

Du trenger ikke sko på Veligandu, da det er sand overalt. I restauranten, i baren, i resepsjonen. Ja, overalt! Og sanden finnes ikke varm slik den fort kan bli når solen steker. Det som derimot kan bli litt varmt er bryggen og plattingene. Her kan det være lurt å ha et par sandaler. Av typen havaianas.

Søte skilt som viser vei, og strå «sopper» som lyser opp om kvelden.

Det fantes to restauranter på øya, der den ene var en a la carte restaurant, og den andre en buffet restaurant. Vi hadde som nevnt tidligere, all inclusive, og spiste derfor de fleste måltidene våre her. Frokost, lunsj og middag. Jeg er vanligvis ikke et buffet-menneske , da jeg ikke  er så glad i å blande mye forskjellig mat. Men jeg har ikke ett negativt ord å si. Det var altså så utrolig bra. Ikke bare var det så mye variert, men det var forskjellige retter hver eneste dag, til både lunsj og middag. For å ikke snakke om alle de gode dessertene. Mm!

Så drømmer du om å reise til et tropisk paradis, er dette stedet! Jeg kommer ikke over hvor vakkert det var (og er) der. Legger ved et bildedryss under.

Vi bodde i villaen ytterst til høyre.

 

Champagne frokost på terassen vår. Klager ikke på denne utsikten!

 

Stranden. Legg merke til hvor stor avstand det er mellom solsengene.

 

Baren

 

Vår egen trapp ut i det blanke, turkise vannet.

 

Temperaturene lå på rundt 30 grader, både på land og i vann. Det samme om kvelden. Akkurat passe syns jeg :)

 

Vi var med på et sunset cruise siste kvelden, og var vitne til denne fortryllende solnedgangen.

Nå er det ti dager siden vi kom hjem, og jeg lengter allerede tilbake. Det var så fredfullt og behagelig. Den perfekte bryllupsreise i mine øyne!

 

Har du spørsmål, er det bare å fyre løs :)

 

PS: har dere forresten fått med dere noe nytt på hjemmesiden vår? Sjekk ut fliken «nettbutikk». Vi åpner nemlig om veldig kort tid!

 

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *