,

Bli verdens beste forlover

Enten det er din beste venninne, søster, eller din kule tante. Det er en stor ære å bli spurt om å være forlover. Det er tross alt brudens nærmeste støttespiller- ikke bare på den store dagen, men faktisk helt fra du takker ja til oppgaven, til brudeparet er klare for å innvie bryllupsnatten.

280516_Camilla&Martin_2322

Mine to fine forlovere Marte og Ida Foto: Nina Rebekka Forsberg

Det er mange som ikke vet hva det vil si å være noens «maid of honor». Det innebærer nemlig mer enn å stå ved brudens side under vielsen.

Vi har tidligere skrevet om hva du som brud bør tenke på før valget av din forlover. Det kan du lese om her.

Med dette innlegget vil vi rette oss mot nettopp deg som forlover, og hva dine plikter og oppgaver dreier seg om.

Som forlover skal du blant annet:

-Planlegge og arrangere utdrikningslag

Dette er den største oppgaven som forlover. Her gjelder det å være tidlig ute med planleggingen. Enten om du velger å planlegge hele dagen alene, eller om du ønsker å involvere de andre deltakerne, er det viktig å huske på at det er brudens dag. En dag hun skal huske for resten av livet. Tenk derfor igjennom hva hun liker. Er det noe spesielt hun har drømt om å gjøre? Hvordan er hun som person? Vær kreativ. Det er mye morsomt man kan finne på som ikke nødvendigvis går ut på at bruden blir pinlig berørt. (om hun ikke liker det selvsagt).

IMG_1699

Fra mitt eget utdrikningslag

-Være med på brudekjolejakt

Dette er jo en av den morsomste delen med å være forlover. Du kjenner bruden og hvilken stil hun liker. Det er fort gjort å bli litt blind og usikker under brudekjoleprøvingen. Det er derfor din oppgave å komme med ærlige tilbakemeldinger. Men husk å se an situasjonen. Er bruden opprørt i tårer i sin drømmekjole, hjelper det lite om du sier du ikke liker den.

IMG_2828

Foto: Nina Rebekka Forsberg

-Holde tale under middagen

En av forloverens oppgaver er å holde tale under middagen. Dette er en ting mange gruer seg til. Men det er ikke alltid at det betyr å holde en lang, detaljert tale om oppveksten og alt dere har opplevd sammen. Ofte holder det bare med noen gode minner, noen fine ord om bruden, en gratulasjon og avslutte det hele med en skål for brudeparet. Bruden vil uansett sette pris på at du reiser deg og sier noen ord.

-Være brudens høyre hånd gjennom hele dagen.

Forloveren skal være med bruden fra start til slutt. Om ikke bruden allerede har delegert slike oppgaver, skal du sørge for at hun får i seg en god frokost, nok å drikke, være en støtte under eventuelle nervesammenbrudd. Du skal passe på at kjolen ligger pent, holde brudebuketten under vielsen, samt passe på at sminken og håret holder seg fresht til enhver tid.

Camilla&Martin_57

Foto: Nina Rebekka Forsberg

Camilla&Martin_278

Foto: Nina Rebekka Forsberg

-Spør og tilby din hjelp.

 Sist men ikke minst er det viktig at du er tilstede og tilgjengelig. Spør om det er noe hun trenger hjelp til i forkant. Alt fra meninger og synspunkt, til bretting av servietter eller dekking av bord.

Det eneste formelle en forlover må huske på er å fylle ut og signere en såkalt forlovererklæring. Denne skal sendes inn til skatteetaten. Dette for å erkjenne at det ikke er noe i veien for at paret skal kunne inngå ekteskap.

 Husk at bruden har valgt nettopp deg fordi du er en person hun setter utrolig stor pris på, og stoler på at du gjennomfører oppgaven med glans! Et bryllup er en stor begivenhet, så kos dere masse i den fantastiske planleggingsfasen og spesielt på den store dagen <3 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *