Hvordan velge forlover?

Hvordan velge forlover?

Du og bestevenninnen din snakket kanskje om det som barn? At dere skulle velge hverandre som forlover, den dagen dere endelig skulle gifte dere når dere ble store? Dere planla som små jenter hvordan mannen skulle se ut, og hvordan bryllupet skulle være. Dere hadde alt klart, men så blir man voksen.

Det å velge forlover er for mange veldig enkelt. De har ei god venninne de har hatt hele livet, eller ei god venninne de kanskje ikke har hatt så lenge, men som de føler de har kjent i en evighet. De klarer ikke se for seg den store dagen uten denne venninna ved sin side. Og ingenting kan vel være bedre enn det? Allikevel kan det brått bli en ting som kan velte et nydelig vennskap. Det er en stor ære å få være forlover, men det er også en ganske stor oppgave, som det er viktig at det blir satt av tid til gjennom hele prosessen, og ikke bare på den store dagen. Mange har forskjellige opplevelser av forloveren sin, og utifra hva vi kan ha erfart på egenhånd, og hva andre vi har snakket med har erfart, setter vi nå opp noen punkter det kan være greit å tenke gjennom.

Assist-bride-getting-her-dress-veil

Image Source: Flory Photo

Har forloveren din tid?

Det høres kanskje rart ut å tenke sånn, men det kan være lurt. Om forloveren din studerer, har barn, eller holder på med forberedelser selv, kan det brått skorte litt på tid. Tenk etter om forloveren du har lyst til å ha er tilgjengelig nok. Er det eksamensperiode i det du går inn i innspurten av planlegging? Har de barn under ett år som er avhengig av at mamma er hjemme og ammer? Er de i planleggingsfasen av sitt eget bryllup? Da kan det kanskje være lurt å ta en prat med vedkommende om hvor mye tid de selv føler de har til rådighet.

Er forloveren din interessert?
Ikke alle drømmer om hvit kjole og stor bløtkake på den store dagen. Om forloveren din ikke er like interessert som deg, og kanskje ikke helt er klar for alle spørsmålene, og den eviglange praten om hvordan du ser for deg lokalene og kjolen din, kan det kanskje være lurt å velge en med litt felles interesse for bryllup. Det kan også være en idé å velge en som er over gjennomsnittet interessert, om du selv ikke har de største idéene. Da kan forloveren din faktisk komme med mange muligheter du kanskje ikke har tenkt på selv.

Kjenner hun deg godt nok?
Det kommer et punkt i planleggingen der man blir usikker på valgene man har tatt, og hvor man er lett påvirkelig i forhold til endringer. Det kan være lurt å ha en forlover som tåler at du kan bli frustrert, kanskje litt sint, og som skjønner at det er nerver som utløser humøret. Da slipper det å bli vondt blod mellom dere. I tillegg vil ei venninne som kjenner deg godt kunne holde deg unna valg du vanligvis ikke ville tatt. Slik som grønne duker, der du egentlig har sett for deg hvite, eller å droppe noe du har snakket om at du vil ha i evigheter. Hun vil kunne se løsninger som passer deg, der du kan kanskje ikke ser de selv.

 

Det er lov å ha flere enn én forlover!
Mange velger i dag å følge tradisjoner fra det store utland, der man gjerne har flere enn én forlover. Fordelen ved det er at alt en forlover skal gjøre deles på to, og jobben blir litt lettere for den du har valgt. Velg for eksempel to venninner du er veldig glad i, og som går godt overens. De vil kunne utfylle hverandre på tid, og også komme med forskjellige idéer og innspill. Dessuten kan det jo gjøre valget enklere for deg om du står mellom to gode venninner og ikke helt vet hvordan du skal kunne velge bare én.

 

Uansett hvordan du velger, ønsker vi dere lykke til i planleggingen! Kos dere med hverandre, og ta gjerne et glass vin til maten – selv til lunsj.

2 replies
 1. Kjell-Ivar says:

  Hei!

  Supert innlegg som vanlig!

  Men jeg har et lite «problem».

  Jeg skal være forlover i en av mine beste kompiser sitt bryllup, og jeg har aldri vært det før…
  Jeg vet sånn ca. hva som skal gjøres, men hadde vært fint med et innlegg om alle tradisjoner og «plikter».

  Kanskje dere kan skrive et innlegg en gang om hva som forventes av en forlover? :
  Og ikke bare for bruden, men også brudgommen.

  – Kjellus ❤️

  Svar
  • Novia says:

   Hei Kjell-Ivar!
   Så hyggelig at du kommenterer hos oss<3 Supert forslag til innlegg! Vi legger det i innlegg-lista, så kommer det et innlegg om dette så fort vi får til 🙂

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *