I disse dager er det mange som jobber med innspurten til den store dagen. Kanskje gifter du deg om ett par uker, eller kanskje gifter du deg senere i sommer? Nervene vokser i takt med ting som skal gjennomføres, detaljer som skal gjennomtenkes, og kanskje er det vanskelig der du sitter med bordplassering og gjester som ikke har svart på om de kommer. Her kommer noen ting du kan gjøre for å roe nervene, og finne tilbake til hyggen i planleggingen.

 1. Pust med magen.
  Det høres kanskje dumt ut, for du puster jo gjennom dagen uansett om du tenker på det eller ei. Men når ting føles voldsomt, og overveldende, så er det helt undervurdert å puste med magen. Sett deg godt til rette, slipp skuldrene ned i kroppen igjen, og ta noen gode dype pust ned i magen. Lukk gjerne øynene, og bare fokuser på pusten i ett par minutter. Vi lover deg at det hjelper.
 2. Ta deg en pause.
  Går det en kule varmt mellom dere i forbindelse med bordplassering, gjesteliste eller andre ting, så ta dere en pause. Ofte vil mange ha en mening om hvor gamle tanta skal sitte, og i hvilken grad man skal be venner og bekjente kontra gammal familie. Ta dere en pause og gjør noe helt annet. Gå dere en tur i det deilige være og kjøp dere en is. Se en episode av favorittserien, eller ta deg en tur på trening. Det kan bli mye noen ganger, og en liten halvtime med noe annet kan gjøre veldig godt.
 3. Snakk med forloveren din.
  Er din kommende ektemann uinteressert, er svigermor et monster, eller er du bare dritt lei av å planlegge og være stressa, så ring forloveren din. Ta en real jentekveld, eller bare en god kopp kaffe og en prat. Det er nok av ting i hodet ditt i denne perioden, så det å få lufta ut ting det ikke er noen vits i å bære på er godt. Snakk med noen om det, få det ut, og legg det fra deg etterpå. Planleggingen skal være en hyggelig stund, men sannheten er at mange også syns det er skikkelig slitsomt og stressende.
 4. Lei inn noen i innspurten.
  Har du planlagt masse og føler at du sitter med fjorten løse tråder og ingen ende? Du kan faktisk leie inn Novia og andre planleggere bare til finish også. Du kan velge å leie oss inn bare til et oversiktsmøte der vi hjelper dere på vei og ser løsninger for dere, og du kan leie oss inn til å ta over det som står igjen. Det er aldri for sent å leie inn hjelp, og vi hjelper gjerne til der dere trenger oss. Hva med å slippe å dekke bordene og ta all finishen selv? Vi bruker det du har lagt av idéer selv, og ting du har kjøpt inn, og ferdigstiller for dere. Om budsjettet tilsier dette, så kan jo det være en løsning om du føler at du drukner i planleggingen.

Ikke bli lei deg om nervene kommer. Det er helt naturlig å være litt nervøs i forkant av å gifte seg med sin store kjærlighet. Har du ikke nerver? Nyt at du slipper, ikke bli stressa over at du ikke er mer stressa. DET er dårlig bruk av energi :)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *