Opp eller ned?

hår

Som frisør er jeg nok over gjennomsnittet opptatt av hår. Det meste av hår kan inspirere, og sette igang en kreativ tankegang. Da jeg skulle finne ut hvordan jeg selv ville være på håret ble det derfor litt vanskelig. Det var så uendelig mye jeg syns var nydelig, og kreativt, og vakkert. Jeg fant bilder av hår over alt, og alt ville jeg ha. Men så er et nå sånn at det ikke er alt man kler like godt, og det er ikke alt man har hår til uten å måtte kjøpe litt påfyll. Her kommer en grei huskeliste over hva du bør tenke på, og hva du bør si til frisøren din.

Hvordan ser kjolen din ut?
Har kjolen din en nydelig rygg, så kan det være utrolig pent med alt eller deler av håret opp for å få frem detaljene bak. Ta gjerne med deg bilder av kjolen din til frisøren, da er det lettere for oss å se muligheter i forhold til hårfrisyre og uttrykk. Er kjolen din romantisk og sart, vil det være naturlig med et mykt uttrykk på frisyren også, mens om kjolen er av de strammere uttrykket, vil håret kunne matches den også.

hair

 

Sett opp time i god tid.
Her behøver det ikke være ett år i forveien altså, men lang nok tid til at dere rekker en prøve time eller tre. Har du en fast frisør vil hun eller han mest sannsynlig ha fått med seg at du skal gifte deg, og vi syns det er veldig stas når dere vil ordne dere hos oss. Da setter man opp time på selve dagen, og antall prøvetimer dere syns passer. Her betaler du gjerne for prøvetimen og selve bryllupsdagen hver for seg, ved mindre det er en pakkepris der prøvetimen er bakt in i selve bryllupsdagen.

Dette kan du forvente av prøvetimen din.
Når du skal på din første prøvetime er det naturlig om du har med et bilde eller to. Prøv å hold deg til de du syns er fine, og ikke masse bilder av ting du egentlig bare syns er fint men ikke vil ha. På selve prøvetimen vil man nemlig ha en god konsultasjon der dere snakker om hvordan du ser for deg håret ditt, hva du drømmer om om hvordan du vil føle deg på den store dagen. Ta med deg eventuell hårpynt, og fortell gjerne om du har tenkt til å ha slør. Skal du sette håret opp er det varierende fra frisør til frisør hvor nøye de gjør dette på selve prøvetimen. Mange velger å sette det opp sånn nogen lunde, slik at de ikke gjør seg helt ferdig. Det er nemlig så godt som umulig å gjøre akkurat samme oppsettet to ganger på rad, og da risikerer vi at du blir skuffet på den store dagen og syns prøvetimen var bedre. Føler du deg ikke helt trygg på at dere har funnet en plan som passer deg og håret ditt, så må du ikke være redd for å sette opp enda en ny prøvetime. Vår jobb er å gjøre deg trygg og komfortabel i forhold til håret ditt på den store dagen, og tar gjerne en ekstra time med deg for å sikre at du føler deg trygg og ivaretatt.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Farging av hår.
Her er det litt forskjellig fra frisør til frisør hva de anbefaler. Jeg anbefaler å farge det ca. en uke i forveien. Da rekker fargen å vaske seg ordentlig på plass, og om det er noe du ikke liker, så har man tid til å korrigere fargen eller stripene som er lagt. Ofte har man gått til samme frisøren over lenger tid, så fargingen blir nok ikke noe problem. Skulle det derimot være at du farger deg hos en ny frisør i forkant av den store dagen, så kan det være greit med ett par dager til å se an fargen og hvordan den oppfører seg i håret. Det er aldri feil å være nøye i forkant av en slik dag.

På den store dagen.
Hør med frisøren din om du skal møte opp med nyvasket hår, eller hår som er en dag eller to gammelt. Det er ofte lettere å sette opp hår som ikke er nyvasket da det gjerne er litt mere «tak» i det. Annet enn det er det stort sett bare å nyte starten på dagen. Hos oss serverer vi dere gjerne noe godt i glasset og noe å tygge på i form av bær og annen småsnacks. Det er viktig for frisøren å skape en god og rolig atmosfære ettersom at du gjerne er litt nervøs i forkant av bryllupet deres. Stol på frisøren din og kunnskapen h*n sitter på. Vårt mål er å gjøre deg fornøyd og være en trygg og god start på en av de største dagene i ditt liv.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *