Våren er her, og høysesongen for bryllup nærmer seg med stormskritt. Sommeren er uten tvil den tiden på året der de fleste ønsker å inngå ekteskap. Og hva er vel mer romantisk og idyllisk enn å avgi sine løfter utendørs omringet av markblomster, duften av nyklippet gress og fuglesang?

Er du en av de som drømmer om en sermoni ute? Her kommer noen tips og litt inspirasjon til deg<3

Kristelig, borgelig eller humanetisk?

Ønsker dere å bli viet av en prest, må dere først ta kontakt med deres lokale kirkekontor. Det er nemlig ikke alle steder som er godkjent for en kristelig vielse. Er en av dere medlem av HEF (humanetisk forbund) har dere litt flere muligheter for å velge vielsessted selv, da HEF har vigselsrett over hele Norge. En borgelig vielse utføres først og fremst på tinghuset, men om man tar kontakt med domstolen eller om dere kjenner en dommer med vigselsrett, kan dere være heldig å få en utendørs sermoni. Et problem er at det er svært sjelden det er mulighet for vielser på lørdager.

Gjør gjestene oppmerksomme

Dere bør skrive i invitasjonene at vielsen foregår utendørs, slik at de har mulighet til å ta med litt ekstra klær om det er behov for det.

Sette opp telt

Værgudene her i Norge er ikke alltid med oss, og selv om vi selvfølgelig satser på at det blir strålende vær på den store dagen, bør man være forberedt i tilfelle det kan komme regn. Derfor kan det være lurt å sette opp tak som dere kan stå under.

Musikkinnslag

Ønsker dere et musikkinnslag i form av sang, eller et instrument. Det kan da være lurt å finne ut av om dere trenger tilgang til elektrisitet eller ikke.

Stoler

Skal gjestene stå eller sitte under sermonien? Om dere skal sette ut stoler, så husk å fest de godt i underlaget. Det er kjedelig hvis bestemor på 80 faller av fordi stolen er plassert litt skjevt på gresset.

Valg av vielsessted

Velg et område der det ikke blir fort gjørmete om det mot all formodning skulle begynne å regne.

Du kan gjøre mye med blomster og draperinger!

Bildene er hentet fra Pinterest.

Håper du fikk noen gode tips :)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *